. وارث:دکتر محمد لطفی زاده در وبلاگ "منبر اینترنتی" نوشت :
به نام خدای بزرگ و مهربان
سلام علیکم
در این مطلب هم نکاتی از سوره مبارکه مسد با تکیه بر تفسیر شریف المیزان تقدیم می شود و هم در آستانه ایام فاطمیه و سوگ شهادت جانسوز حضرت زهرا سلام الله علیها از زاویه ای خاص به این مصیبت مینگریم.
ابتدا ترجمه سوره مبارکه مسد :
به نام خدای بخشایشگر مهربان. بریده باد هر دو دست ابولهب و مرگ بر او. دارایی و آنچه اندوخته بود سودی به حالش نکرد (و عذاب الهی را از او دفع نکرد). به زودی در آتشی شعلهور وارد شود و نیز همسر او که هیزمکش است (هم در آتش وارد خواهد شد). به گردنش مسد یا ریسمانی از لیف خرما است(مانند دنیا و همانطور که در دنیا بود و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را با آن آزار میداد به آتش میافتد)
و بعد، سه نکته دربارهی محتوای سوره مبارکه مسد :
1 - سوره مبارکه مسد در مذمت ابولهب، عمو و همسر عموی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله نازل شده است. این دو هنگام دعوت مردم به توحید از سوی رسول خاتم صلی الله علیه و آله به هر نحو که توانستند از سرودن اشعار هجو و توهینآمیز، بدزبانی و توهین لفظی گرفته تا حتی تصمیم به آزار جسمی رساندن به وجود مبارک پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله سعی داشتند تا نگذارند پیام توحیدی به مردم منتقل شود.
2 - یکی از مهمترین پیامهای این سوره آن است که انتساب خانوادگی یا هر انتساب دیگر به راه حق مانع چشمپوشی از انحراف و جُرم و رسیدگی به آن نیست. حتی عموی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله هم میتواند اولاً منحرف شود و ثانیاً به سبب این انحراف به آتش بیفتد.
3 - مال و دارایی دنیوی سپری برای آتش جهنم نمیسازد و حتماً سودی به حال صاحب آن نخواهد داشت. همچنین است از مصادیق دارایی، پست و مقام و نظایر آن که حاشیهی امن و خط قرمزی برای رسیدگی به انحرافات نخواهد بود.
و اما چون در آستانه ایام فاطمیه هستیم ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست :
در حدیث شریفی میخوانیم که پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمود : فاطمه (سلام الله علیها) پارهی تن من است، هر کس او را آزار دهد مرا آزرده و هر که مرا بیازارد خدای متعال را آزرده است. (مرآة العقول، ج 5، ص 323)
با نگاهی به مفاد سوره مبارکه مسد، واضح است آنان که پارهی تن پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله را آزردهاند، در آتشی که افروختند به اراده الهی خواهند سوخت و به کیفر عمل زشت و ابولهبگونهی خود خواهند رسید.
در پایان به ساحت مقدس حضرت صدیقهی طاهره سلام الله علیها عرضه میداریم :
هر دَم به ضریح بینشانت ای ماه
بستهست دخیل، قلب من با هر آه
عمریست تپشهای دلم میگوید
یا فاطمه اشفعی لنا عند الله
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
توصیه ای برای برآورده شدن حاجات
نمونههایی از الگوهای قرآنی انتظار فرج
دعای شب نیمه شعبان
حضور نمایندگان امام خامنهای در منازل تعدادی از جانبازان
موالید اول شعبان
مبعث پیامبر گرامی اسلام
قیام 19 دی
سیزده رجب مصادف است با ولادت امام علی (ع)
اعتکاف چیست+ احکام اعتکاف
[عناوین آرشیوشده]