سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه با دانش خود به پیکار با نادانی اش برخیزد به بالاترین خوشبختی می رسد [امام علی علیه السلام]
 
سه شنبه 102 خرداد 9 , ساعت 9:19 صبح

آمریکایی‌ها تعداد مشتریان تسلیحات ایرانی را 50 کشور اعلام کردندسردار قلندری: نامداران صنایع دفاعی جهان به‌ دنبال خرید تسلیحات ایرانی هستند/ کمک‌ به سوریه برای به‌روزرسانی تجهیزات و تغییرات تاکتیکی

فارس: بیان اسامی کشورهایی که مشتری تجهیزات و تسلیحات ایرانی هستند، امکان‌پذیر نیست. آیا این امکان وجود دارد که تعداد آن‌ها را بیان کنید؟

قلندری: در رابطه با ذکر اسامی کشورها همان‌طور که شما اشاره کردید، امکان بیان وجود ندارد. اما، آمریکایی‌ها تعداد این کشورها را بین 40 تا 50 کشور اعلام می‌کنند و به گسترش درآمدهای صادراتی و حجم صادراتی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تجهیزات و تسلیحات اشاره دارند.

نوع قراردادها، اسامی و تعداد کشورها دارای ملاحظات امنیتی خاص خود است اما وزیر دفاع هم این موضوع را به صورت آشکار بیان کرد که تسلیحات جمهوری اسلامی ایران و صادرات تسلیحات جمهوری اسلامی ایران نه تنها به دو برابر بلکه به چندین برابر میزان گذشته خود افزایش یافته است.

به نظرم باید صبر کنیم چراکه این بازار در حال گسترش است و در این راه، صرفاً منافع مادی مد نظر جمهوری اسلامی ایران قرار ندارد. اگرچه منافع مالی جمهوری اسلامی ایران از صادرات تسلیحات یقیناً مورد توجه است اما نکته مهم‌تر تجلی علم و دانش ایرانی در عرصه بین‌المللی و فناوری‌هایی است که امروز از آن به عنوان لبه فناوری در دنیا یاد می‌شود. 

امروز جمهوری اسلامی ایران نقش‌آفرین و جزو ستارگان درخشان عرصه صادرات تجهیزات و تسلیحات دفاعی است.

امسال گسترده‌تر از گذشته در نمایشگاه‌های بین‌المللی دفاعی حضور پیدا می‌کنیم

فارس: یکی از عرصه‌های ظهور و بروز صنایع دفاعی اعم از صنایع دفاعی دولتی یا خصوصی حضور در نمایشگاه‌های دفاعی است. صنایع دفاعی کشورمان در سال گذشته توانست در دو نمایشگاه عراق و قطر شرکت کند. استقبال از این حضور چگونه بود؟

قلندری: پس از رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران در اکتبر 2020 شاهد اقبالی بودیم که این موضوع وقتی به مرحله‌ای مانند شرکت در نمایشگاه می رسد، دولت‌ها و کشورها بسیاری از ملاحظات را به صورت کامل کنار می‌گذارند و خواهان این هستند که شما در نمایشگاه‌های دفاعی شرکت کرده و تجهیزات و تسلیحاتی ساخت خودتان را به نمایش بگذارید.

در نمایشگاه قطر به وضوح شاهد این مسئله بودیم و رسانه‌ها به صورت کامل آن را پوشش دادند که اقبال بازدیدکنندگان به مجموعه‌های ساخت جمهوری اسلامی ایران غیرقابل تصور و فراتر از حد انتظار است.

مخالفت کشورها با درخواست‌های آمریکا برای جلوگیری از حضور ایران در نمایشگاه‌های مختلف

در نمایشگاه بغداد نیز چنین شرایطی را شاهد بودیم. نکته‌ای که در نمایشگاه بغداد انتخاب شد و بسیار مورد توجه رسانه های مختلف جهان قرار گرفت. وزارت دفاع با شعار «ما با شما در کنار شما صنعت دفاعی شما را ارتقاء می‌دهیم.» در نمایشگاه تجهیزات دفاعی بغداد شرکت کرد.

این حرف و نکته جدیدی در حوزه صنایع دفاعی جهان است چون معمولاً کشورهای دنیا دانش و فناوری خود را در اختیار هیچ کسی قرار نمی دهند. اما، از آنجا که اهداف جمهوری اسلامی ایران درخصوص تسلیحات و تجهیزات جلوگیری از ایجاد و شعله‌ورشدن آتش جنگ در مناطق مختلف است و بر بازدارندگی کشورها مقابل تهدیدات موجود تکیه کرده است. این موضوع باعث شده تا کشورهای مختلف بسیاری از ملاحظات را کنار گذاشته و حتی به صورت آشکار با درخواست‌های آمریکا برای جلوگیری از حضور جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه های مختلف، مخالفت کنند.

امسال هم شما به عنوان رسانه ها و چشمان بیدار ملت ما این موضوع را خواهید دید که حضور جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه های مختلف گسترده‌تر و درخشان‌تر از سال‌های قبل خواهد بود.

نامداران صنایع دفاعی در جهان به دنبال خرید تسلیحات ایرانی هستند

فارس: پروژه‌های مشترک دفاعی یکی از مرسومات و امور رایج بین کشورهای مختلف در جهان است. آیا صنایع دفاعی ایران با توجه به اینکه همه دانش دفاعی خود را به صورت بومی به دست آورده این آمادگی دارد تا پروژه‌های مشترک در عرصه‌های مختلف زمینی، دریایی، هوایی و یا پدافندی با سایر کشورها انجام دهد؟

قلندری: کشورهای مختلف بیشتر خواستار و خواهان نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران در تولیدات مشترک هستند. آشنایی کشورهای مختلف با سطح فناوری‌های ایرانی باعث شد تا با اختلاف این فناوری‌ها نسبت به آنچه خود در اختیار دارند، آن‌ها را به همکاری با ما ترغیب کند.

نکته دیگری که شاید ما نتوانیم آن را به طور آشکار اعلام کنیم این است که کشورهایی به دنبال خرید تجهیزات و تسلیحات ایرانی هستند که خودشان جزو نامداران این عرصه هستند. اما، می‌دانند جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر دانش و فناوری جوانان خود امروز مسیری را طی کرده است که به صورت طبیعی هر طور که به آن نگاه می‌کنند دچار تعجب می‌شوند که ما چگونه این مسیر را با وجود تحریم‌های فراوان و بسته‌بودن همه درب‌ها طی کرده و به چنین موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کرده ایم.

 

 

ایران و روسیه به‌دنبال تسلط کامل دولت سوریه بر همه مناطق این کشور هستند

فارس: شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی طی سال‌های اخیر به ویژه پس از ظهور پدیده داعش حملات بسیاری را علیه کشور سوریه به عنوان یکی از اعضای محور مقاومت انجام داده و می‌دهد. در این راستا، شما در سال قبل اشاره کردید که به دنبال تقویت سامانه‌های پدافندی کشور سوریه هستید. جمهوری اسلامی ایران چگونه پدافند هوایی سوریه را تقویت خواهد کرد؟ آیا قرار سامانه‌های ایرانی پدافندی را به سوریه فروخته شوند یا قرار است از طریق پروژه‌های مشترک با آن‌ها همکاری داشته باشیم؟ 

قلندری: سوریه یکی از شرکای راهبردی جمهوری اسلامی ایران از دوران دفاع مقدس تاکنون بوده و پس از آن، همواره رابطه ایران و جمهوری عربی سوریه مبتنی بر برادری بوده است. حضور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای کمک‌های مستشاری به دعوت دولت سوریه در این کشور انجام شده است.

شاید بتوان گفت سهم اصلی را در خروج دولت این کشور از بحران‌های تروریستی داشت. یک زمان کمتر از 20 درصد از خاک سوریه در اختیار حاکمیت دولت سوریه قرار داشت اما امروز شاهد هستیم که این حلقه و زنجیره در حال کامل‌شدن است. جمهوری اسلامی ایران با کمک سایر کشورها از جمله فدراسیون روسیه به دنبال این است تا به سوریه کمک کند که تسلط خود را در همه بخش‌های کشورش به دست بیاورد تا سوریه بتواند به آرامش و روزهای خوب گذشته خود بازگردد.

شاید به همین دلیل است که رژیم منحوس صهیونیستی تلاش‌های مذبوحانه‌ای را انجام می‌دهد تا این مسیر را متوقف کند و به نیروهای تروریست و نیروهای غیر قانونی حاضر در خاک سوریه کمک کند تا در این کشور بمانند و همچنان با سوریه یا در حقیقت محور مقاومت مبارزه کند. حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه را هم در همین چارچوب می توان ارزیابی و تحلیل کرد.

کمک‌های ایران به سوریه برای به‌روزرسانی تجهیزات، تغییرات تاکتیکی و تغییر تسلیحات

دولت سوریه توانمندی دفاعی موشکی و پدافند هوایی دارد و در این زمینه نیز فعالیت های مختلفی انجام داده است. اما، شاهد هستیم که حجم تهدیدات علیه این کشور در حال حاضر به شدت گسترده تر از گذشته است و دولت سوریه در حد توان خود در حال نقش‌آفرینی است. اما، ما به صورت آشکار و صریح بیان کردیم که در کنار برادران سوریه خود به دنبال تقویت پدافند هوایی این کشور از راه‌های مختلف آن هستیم.

این همکاری و کمک‌ ممکن است به‌روزرسانی برخی تجهیزات و تغییرات تاکتیکی و همچنین، تغییرات تجهیزات و تسلیحات را شامل شود که در اختیار برادرانمان در سوریه قرار دارد.

دوستان سوریه‌ای ما به خوبی می‌دانند و رژیم صهیونیستی نیز از این موضوع به خوبی مطلع است و مقام معظم رهبری هم بارها نسبت به آن تاکید داشتند که؛ «دوران بزن و دررو به پایان رسیده است.» اگر صهیونیست‌ها اقدام و عملی انجام می‌دهند باید در انتظار پاسخ سخت و کوبنده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و نیروهای همراه و هم پیمان جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف باشند.

 

 

فارس: کدام سامانه‌ها قرار است که به سوریه بروند؟ میان برد یا برد بلند؟

قلندری: با توجه به تنوع تهدیدات هوایی که متوجه دولت سوریه است، تلاش برای تقویت توان پدافندی این کشور با استفاده از سامانه های مختلف از جمله سامانه‌های میان برد و برد بلند در سطوح مختلف وجود دارد که در زمان مقتضی خود اعلام خواهد شد.

سازوکار مسکو برای اولین‌بار به صورت چهارجانبه با حضور ایران برگزار شد

فارس: از همکاری‌های ایران و سوریه گفته شد، قدری هم درباره مذاکرات چهارجانبه مسکو بفرمائید. هدف از برگزاری این مذاکرات چیست؟ مذاکرات مذکور تا چه میزان پیشرفت داشته است؟

قلندری: نکته‌ای که در اجلاس چهارجانبه مسکو مورد توجه قرار گرفته بود در حقیقت توافق دولت سوریه و ترکیه و همچنین فدراسیون روسیه برای تبدیل این فرمت سه جانبه شامل وزرای دفاع به یک فرمت چهارجانبه بود.

در حقیقت، هر دو کشور سوریه و ترکیه که به جهان اسلام و منطقه غرب آسیا تعلق دارند و همسایه یکدیگر نیز هستند در راستای سیاست اعلامی جمهوری اسلامی ایران که همواره بر آن پافشاری کرده است که حل مشکلات منطقه باید از طریق کشورهای منطقه انجام شده و بیگانگان در آن دخالت نکنند. این موضوع مورد توجه کشورهای سوریه و ترکیه قرار گرفت و ما هم در این اجلاس حضور داشتیم. 

نکته بسیار مهمی که در این اجلاس باید به آن اشاره کرد این است که سوریه و ترکیه پس از سال‌های متمادی پذیرفتند که با یکدیگر مذاکره کرده و موضوعات خود را حل و فصل کنند، ایران هم نقش خود را به عنوان مشاور هر دو کشور در راستای عادی‌سازی بین این کشورها ایفا خواهد کرد.

حمایت ایران از سوریه موجب شد تا مخالفانش تغییر رویه دهند

حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه و پایمردی نیروهای مسلح و ملت و دولت سوریه بر حفظ آرمان‌های خود و تمامیت ارضی خود باعث شد که وضعیت تغییر کند و کشورهای مخالف بازگشت سوریه به جامعه عربی و جهان اسلام، امروز همان کشورها به صورت گروهی به سمت سوریه می‌روند و از این کشور درخواست می‌کنند که مجدداً به سازمان‌های متعلق به خودشان بازگردد و ایفای نقش کند.

یقیناً سهم مهمی از این موضوع برعهده و در سایه حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران و دیگر هم‌پیمانان سوریه از این کشور است. حضور ما در مسکو نیز در همین راستا ارزیابی می شود. 

ما به دنبال این هستیم امنیت و آرامش در مرزهای دو کشور دوباره حکم‌فرما شده و نظر صریح خود را در این خصوص اعلام کردیم که سوریه و ترکیه برای حل مشکل خود هیچ نیازی به نیروهایی ندارند که از هزاران کیلومتر دورتر آمده و بخواهند در این منطقه ایفای نقش کنند.

نکته مهمی که مورد  تاکید کرد و کشور قرار دارند نقش مخرب آمریکا و اشغالگران آمریکایی در مناطق حضور خود در خاک سوریه است که صرفاً تقویت تروریسم نبوده که هم به ضرر ترکیه و هم به ضرر سوریه است.

 

 

ما در مذاکرات مسکو به دنبال مذاکره برای مذاکره نیستیم

فارس: آیا قرار است مذاکرات چهارجانبه فقط در مسکو برگزار شود و اینکه ممکن است ایران هم میزبانی این دور از گفتگوها را برعهده بگیرد؟

قلندری: امیدوار هستیم که با جلسه اخیر در مسکو بسیاری از مشکلات حل و فصل شود. البته با یاری خداوند توافقات بسیار خوبی در چهارچوب روابط و گفت‌وگوهای مستقیم سوریه و ترکیه شکل گرفته و ما به دنبال این نیستیم که این اجلاس به صورت مستمر تداوم داشته باشد و در واقع به دنبال مذاکره برای مذاکره نیستیم. ما فقط به دنبال این هستیم که دو کشور مسلمان به صورت رو در رو با یکدیگر گفت‌وگو کرده و مشکلاتشان را حل کنند.

ایران هیچ‌گونه تسلیحات و تجهیزات به روسیه و اوکراین نداده است

فارس: به عنوان آخرین سوال، شاهد هستیم که مدت بسیاری از جنگ روسیه و اوکراین می‌گذرد. در این مدت بارها مطرح شده که ایران به روسیه تسلیحات و تجهیزات نظامی داده است. البته این مسئله همواره به صورت رسمی از سوی مقامات کشورمان تکذیب شده. اگر ممکن است دراین‌باره بفرمائید و اینکه چرا چنین مواردی مطرح می‌شود؟

قلندری: همان‌گونه‌ که بارها به طور رسمی از سوی جمهوری اسلامی ایران اعلام شده، ایران به هیچ وجه تسلیحاتی برای مشارکت در جنگ روسیه با اوکراین به روسیه و یا اوکراین نداده است. اما ما پس از اکتبر 2020 شاهد گسترش تجهیزات و تسلیحات ایرانی در کشورهای مختلف هستیم نکته جالب اینجاست که برخی اوقات اشاره می‌کنند که تسلیحات ایرانی در اوکراین هم مورد استفاده قرار می گیرد. البته برخی دیگر هم می‌گویند تسلیحاتی ایرانی در اختیار روسیه قرار دارد.

همانگونه که صراحتاً از سوی رهبر معظم انقلاب، فرماندهان نیروهای مسلح، وزیر دفاع و ریاست محترم جمهور اعلام شده ما به هیچ وجه به دنبال گسترش شعله‌های جنگ در اوکراین نبوده و نیستیم اما باید دلیل اصلی وقوع بحران اوکراین را باید در زیاده‌طلبی و گسترش ناتو و نفوذ آمریکا به منطقه شرق بدون در نظر داشتن حساسیت‌های مردمی، منطقه‌ای و مذهبی منطقه دانست.

فارس: از اینکه فرصت برای مصاحبه در اختیار ما قرار دادید، سپاسگزاریم.

قلندری: من از زحمات شما در خبرگزاری فارس که یکی از عناصر تاثیرگذار در جبهه رسانه‌ای انقلاب است، تشکر و قدردانی می‌کنم.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ